انواع وسایل بازی برای کودکان
نقش هر نوع از وسایل بازی در تربیت و رشد کودکان غیر قابل انکار است. در واقع کودکان با بازیها و وسایل مختلفی روبرو هستند که هر کدامشان به تنهایی میتوانند تأثیرگذاری خاصی در رفتارشان داشته باشند. به طور کلی از انواع اسباب بازی به عنوان بازیهای مورد علاقهی کودکان نام برده میشود:
بازیهای انفرادی
بعضی از کودکان علاقهی خاصی به بازیهای انفرادی دارند که پر واضح است انتخاب وسایل بازی که چنین حسی را به آنها منتقل میکند، دارای اهمیت ویژهای است. از مزیتهای بازیهای انفرادی افزایش اعتماد بنفس یا حس مالکیت است که این موضوع کودک را به وجد خواهد آورد. اگر چه اینگونه بازیها ممکن است نظم خاصی نداشته باشند و در بیشتر اوقات ساختهی ذهن کودک هستند (مثل جمعآوری صدف در ساحل) اما به خوبی میتواند ذهن آنها را آماده یک رشد مناسب کند.
بازیهای هیجانانگیز
بعضی از انواع اسباب بازی به کودکان کمک خواهد کرد تا با همانندسازی نقش بزرگترها از محدودیتهایی که برایشان در نظر گرفته شده است رها شوند. معمولاً اینگونه وسایل بازی این فرصت را به کودکان میدهد تا در عالم بازی، رویاهای خود را به واقعیت تبدیل کنند. با این حال گروه اندکی از کودکان دست به چنین بازیهایی میزنند. گفتنی است که از مزیتهای به کارگیری از چنین بازیهای هیجانانگیزی خالی شدن خشم و بدخلقی از کودکان است.
بازیهای خیالی
از جمله بازیهای مختص به کودکان میتوان به بازیهای خیالی اشاره کرد که شاید چندان به استفاده از وسایل بازی نیاز نداشته باشد چرا که اینگونه بازیها اکثراً با تخیل کودکان همراه است. این دسته از بازیها قدرت تفکر کودکان را افزایش میدهد و ذهنشان را برای روبرو شدن با مسائل جدی زندگی آماده خواهد کرد.
بازیهای خلاقانه و فکری
اما یکی از مهمترین بازیهای کودکان مربوط به استفاده از اسباب بازی فکری است. معمولاً والدین برای سوق دادن کودکان به سمت چنین بازیهایی، نقش به سزایی را ایفا میکنند. همان طور که حتماً میدانید بازی فکری و سر و کله زدن با وسایل اینگونه بازیها منجر به باز شدن فکر و ذهن کودک خواهد شد و چه بسا در نهایت به ابتداع و اختراع و مواردی از این دست ختم شود